JAK TO ZAČALO

Jako pohádka 🙂 Byla jednou jedna tlustá mamina, která za sebou měla ohromné množství různých diet a měla toho dost! Když se najedla, bylo jí špatně, když nejedla, bylo jí špatně, tak si řekla:

„Kdy tedy mám jíst? Když je hlad! Ale jak vypadá hlad? Když kručí v žaludku.“

A zde začal neuvěřitelný příběh, protože byl překonán první mýtus v hubnutí a po něm řady dalších. Použitím obrovského množství poznatků z biochemie postupně během několika let vznikla metoda redukce hmotnosti, která umí jen základním jídlem a bez sportu vracet vychýlený zdravotní stav do normálu, včetně glykemie, cholesterolu, kyseliny močové, krevního tlaku, aniž by vylučovala jakékoli suroviny z jídelníčku, kromě léčebných účelů.

Trvalo to několik let, než jsem vypreparovala vše do nynější podoby a potvrdily jsme to s kolegyněmi statisíci zkontrolovanými jídelníčky, které vydaly důležitá svědectví o tom, jak se naše těla chovají a co vše je možné s nimi dělat. Opustili jsme s klienty při nastavování stravovacího plánu všechna tvrzení o tom, jak se má jíst po třech hodinách pravidelně, po dvou hodinách málo, po pěti hodinách jíst přerušovaným půstem a další různé směry, a prokázali jsme, že záleží na potravině, která v žaludku byla předtím, zda mám a nebo nemám žaludek plnit další stravou. Na tom jediném záleží a v tom je ta obtíž, protože různé potraviny se tráví různou dobu! A každý z nás je individualita a proto se musí podmínky nastavovat každému zvlášť na míru. Nastavený režim proto nejde jen tak kopírovat.

Dnes naprosto jasně víme, jakým způsobem a jak dlouho se jednotlivé potraviny v těle zpracovávají a podle toho také nastavujeme každému klientovi jeho konkrétní osobní stravovací režim. Dokážeme stravování a kontrolní časy připravit přesně podle Vašeho životního stylu a zaměstnání, umíme vše správně nastavit i v případě, že pracujete ve směnném provozu nebo máte jakékoliv anomálie. Nebojte se, ani pokud máte alergii na nějaké potraviny, vždy dokážeme najít jejich obdobu tak, abyste ze stravy nic nevynechávali a byla zachována rozmanitost jídelníčku.
A to není ani zdaleka všechno, ukázalo se, že naše těla jsou naprosto neuvěřitelná a dokáží se s naší dopomocí opravovat! Když správně nastavíme stravování, dokážeme vychýlený zdravotní stav, včetně glykemie, cholesterolu, kyseliny močové či krevního tlaku vrátit do zdravého stavu, aniž bychom vyloučili jakoukoli surovinu z jídelníčku, kromě léčebných účelů. To vše bez snižování velikosti porcí a bez sportu! Ano, není to k pochopení, musíte to zažít, abyste tomu začali rozumět. Je to doslova science fiction v praxi 🙂