Na první večeři budete potřebovat:
80 g ledového salátu
70 g rajčat
80 g okurky
100 g papriky
20 g cibule
5 g kapary (1 lžička)
5 g hořčice (1 lžička)
1/3 tuňáka ve vlastní šťávě (do 50 g)
1 vejce
10 g olivového oleje (1 lžíce)
ocet
sůl, pepř, citron
Jaký recept se za tím skrývá?![]()

Dnes si uvaříme Niceský salát
Na ledový salát (80 g) nakrájený na velké kostky, rozprostřený po talíři, poklaďte 1 rajče (cca 70 g), 5 cm okurky (cca 80 g), ½ papriky na kousky (100 g), 1/3 menší cibule na kolečka (cca 20 g), 1/3 tuňáka ve vlastní šťávě, 1 rozčtvrcené vejce natvrdo a kapary (asi lžičku – 5 g).
Vše zastříkněte olivovým olejem, octem a trochou šťávy z tuňáka, kterou smícháte s 1 lžičkou obyčejné hořčice (5 g) a kapkou olivového oleje.
Dosolte, opepřete a malinko dochuťte citronem.
